Itu saya

Itu saya
Aku sayang negaraku. Tanah air ku. Agamaku. Bangsaku & keluargaku.

Mari faham isi AL-QURAN..

Mari sama-sama kita dengar tafsir AL-QURAN semoga hati kita lembut dan dapat hidaya

CLICK |> FOR THE NEXT SURAH.

Monday, August 5, 2013

Nilai Azan dalam kehidupan kita... bantu Syiria

Video asal dari Huarh hua hua huarhhhh ~(gelak jahat)~

Memaparkan bayangan yang bergerak ke arah pihak musuh ketika para pejuang melaungkan azan.
Ini merupakan peperangan antara mujahid FSA di Syria dengan Semoga ALLAH bersama-sama dengan para pejuang ini... semoga mereka selamat dan terus berjuang untuk agama dan tanah air.  Amin.

Aku pertama kali melihat video ini terus menitis air mata... merasa sesuatu yang sangat luar biasa dengan laungan azan yang dikumandangkan.... sebab itu, postingkannya di blogku... cuba hayati laungan azan ini... tergetarkah hati anda??!! (Sila pause-kan dulu bacaan al-Quran di atas - auto play.  supaya anda dapat menghayati laungan azan ini)

Jika tidak tergetar ... muhasabah lah diri anda... (sekiranya anda tidak boleh play, sila refress page anda - tekan F5 pada keyboard anda) seterusnya terus tekan play pada movie tersebut.)


Syria Care HANYA menghulurkan bantuan ke Syria seperti bantuan KEWANGAN dan KEPERLUAN ASAS SAHAJA (spt makanan ,pakaian & ubatan).

Bagi menghulurkan bantuan , anda boleh hubungi di Alamat:
(SYRIA CARE OFFICE) No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Emel: souriacare@gmail.com 
Akaun Maybank: 562106630487 - Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia 

 Lihatlah apa yang mereka buat pada kanak-kanak ini... adakah anda diam sahaja?  Sama seperti Amerika Syarikat dan sekutunya.  Hulurkan lah bantuan kewangan biarpun RM10 ringgit sahaja.


Lihat kanak-kanak ini...
Imej ini bukanlah dirakamkan di Kosovo, atau Iraq dan bukan juga di Palestine. Dan tidak sesekali dari Perang Dunia.
INI ADALAH DAMASCUS, SYRIA 2013

(SERIUS SADIS - KANAK-KANAK COMEL SYRIA MENDERITA AKIBAT KEKEJAMAN SYAITAN BASYAR ASSAD)

Lihatlah sendiri kalian, kekejaman regim Assad ke atas kanak-kanak sunni. Adakah syiah mereka ini manusia atau haiwan? Tidakk!! merekalah syaitan bertopengkan manusia. Lihatlah sendiri sendiri dengan mata kalian. Inilah syiah. Apakah jawapan kita kelak seandainya Allah mempersoalkan tentang kanak- kanak ini pd kita di akhirat? Syiah, apabila mereka kuat, nyawa kita langsung tiada harga. ayuh hapuskan syiah!!! Gerakkan dakwah dan tarbiyyah. Pray Syria, Free Syria, Donate for Syria.

Link Video : http://www.youtube.com/watch?v=FVH4eqzHpI4&feature=youtu.be

Ketika umat Islam sedang berpuasa di Malaysia dan berbuka dengan makanan dan minuman yg mewah, di penuhi dengan kawalan keselamatan yg baik. Namun berbeza situasi saudara kita di Syria. Ketika mereka belum sempat menjamah makanan di meja makan, syurga telah memanggil mereka. Berbuka lah mereka di syurga ‪#‎FreeSyria‬, ‪#‎Pray‬ Syria, ‪#‎Donate‬ for Syria.Di Halab, dua orang kanak-kanak dan ibu mereka telah dibunuh dengan kejam oleh Regim Syiah Assad atas sebab mereka melarikan diri dari Damascu.
Rumah mereka yang dahulunya menjadi tempat bergurau senda dan berkasih sayang telah hancur dibedil Kuffar Syiah.

Kini, trak menjadi tempat mereka berteduh daripada panas mentari, hujan, dan kedinginan malam. Hari ini, mungkin mereka serba kekurangan, tapi insyaAllah di akhirat kelak, merekalah yang paling bahagia.

Di dunia, hanya rahmat Allah sahaja yang didambakan.
 

Berpuasa di dunia berbuka di Jannah.

Roti berkuah darah bersama nasi berdaging tubuh yang berkecai adalah menu harian berbuka dan bersahur saudara se-Islam kita yang dimamah rejim Syiah di Syria.

Ya ... Allah, permudahkanlah jalan kemenangan untuk mereka.
 
Sham adalah kanak-kanak termuda di Syria !!! Beliau baru berumur 10 jam sebelum meninggal dunia..

Bagaimana kami hendak bermain bersama anak-anak kami, dan melihat mereka bergelak ketawa sedangkan seorang ayah ini sedang melihat anak-anaknya dalam keadaan begini..!
  
si ibu telah shahid dalam keadaan memeluk anaknya yang juga shahid sebelumnya.Sanggupkah anda melihat kanak-kanak ini.  Bayangkan ini adalah anak anda... Bayangkan ini adalah anak saudara anda... bayangkan ini adalah adik anda...  

 Tadahkan tangan sekarang... marilah berdoa untuk kemenangan  mujahid FSA antaranya  Marwah Kaila, Sniper Terkenal di kalangan Mujahidin FSA.


Faisal Hamdi - warga Malaysia yang berjuang bersama FSA.

 Berikan sumbangan anda... walaupun RM10.
Dapatkan info terkini di


atau
terus hantarkan bantuan anda di

(SYRIA CARE OFFICE) No.38B, Jalan Bola Tampar 13/14, Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan 

Emel: souriacare@gmail.com 
Akaun Maybank: 562106630487 - Pertubuhan Sinar Damsyik Malaysia Janganlah anda menjadi sebahagian dari gambar di bawah... 


Firman Allah seruan kepada jihad.


218. Sesungguhnya orang-orang yang beriman, orang-orang yang berhijrah dan berjihad di jalan Allah, mereka itu mengharapkan rahmat Allah, dan Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.
(Al Baqarah : 218) 


145. sesuatu yang bernyawa tidak akan mati melainkan dengan izin Allah, sebagai ketetapan yang telah ditentukan waktunya. barang siapa menghendaki pahala dunia, niscaya Kami berikan kepadanya pahala dunia itu, dan barang siapa menghendaki pahala akhirat, Kami berikan (pula) kepadanya pahala akhirat itu. dan Kami akan memberi Balasan kepada orang-orang yang bersyukur.

(Ali Imran :145)
74. karena itu hendaklah orang-orang yang menukar kehidupan dunia dengan kehidupan akhirat[316] berperang di jalan Allah. Barangsiapa yang berperang di jalan Allah, lalu gugur atau memperoleh kemenangan Maka kelak akan Kami berikan kepadanya pahala yang besar.
(An Nisaa’ : 74)76. orang-orang yang beriman berperang di jalan Allah, dan orang-orang yang kafir berperang di jalan thaghut, sebab itu perangilah kawan-kawan syaitan itu, karena Sesungguhnya tipu daya syaitan itu adalah lemah.
77. tidakkah kamu perhatikan orang-orang yang dikatakan kepada mereka[317]: “Tahanlah tanganmu (dari berperang), dirikanlah sembahyang dan tunaikanlah zakat!” setelah diwajibkan kepada mereka berperang, tiba-tiba sebahagian dari mereka (golongan munafik) takut kepada manusia (musuh), seperti takutnya kepada
Allah, bahkan lebih sangat dari itu takutnya. mereka berkata: “Ya Tuhan Kami, mengapa Engkau wajibkan berperang kepada kami? mengapa tidak Engkau tangguhkan (kewajiban berperang) kepada Kami sampai kepada beberapa waktu lagi?” Katakanlah: “Kesenangan di dunia ini hanya sebentar dan akhirat itu lebih baik untuk orang-orang yang bertakwa, dan kamu tidak akan dianiaya
(An Nisaa’ : 76,77)


35. Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah kepada Allah dan carilah jalan yang mendekatkan diri kepada-Nya, dan berjihadlah pada jalan-Nya, supaya kamu mendapat keberuntungan.
(Al Maidah : 35)


60. dan siapkanlah untuk menghadapi mereka kekuatan apa saja yang kamu sanggupi dan dari kuda-kuda yang ditambat untuk berperang (yang dengan persiapan itu) kamu menggentarkan musuh Allah dan musuhmu dan orang orang selain mereka yang kamu tidak mengetahuinya; sedang Allah mengetahuinya. apa saja yang kamu nafkahkan pada jalan Allah niscaya akan dibalasi dengan cukup kepadamu dan kamu tidak akan dianiaya (dirugikan).
65. Hai Nabi, Kobarkanlah semangat Para mukmin untuk berperang. jika ada dua puluh orang yang sabar diantaramu, niscaya mereka akan dapat mengalahkan dua ratus orang musuh. dan jika ada seratus orang yang sabar diantaramu, niscaya mereka akan dapat mengalahkan seribu dari pada orang kafir, disebabkan orang-orang kafir itu kaum yang tidak mengerti
(Al Anfaal : 60,65)


15. Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu hanyalah orang-orang yang percaya (beriman) kepada Allah dan Rasul-Nya, kemudian mereka tidak ragu-ragu dan mereka berjuang (berjihad) dengan harta dan jiwa mereka pada jalan Allah. mereka Itulah orang-orang yang benar.
(Al Hujurat : 15)


4. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang berperang dijalan-Nya dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh
11. (yaitu) kamu beriman kepada Allah dan RasulNya dan berjihad di jalan Allah dengan harta dan jiwamu. Itulah yang lebih baik bagimu, jika kamu mengetahui.
(Ash Shaff :4, 11)


Hai Nabi bersikap keraslah terhadap mereka. perangilah orang-orang kafir dan orang-orang munafik.
tempat mereka adalah Jahannam
Jihad yang paling mulia
(At Tahrim : 9)


Jadi di manakah anda?  PANGGILAN JIHAD!! No comments:

Post a Comment